viernes, 27 de marzo de 2020

Dia Mundial del Teatre - 27 de març

Avui, dia 27 de març, celebrem el Dia Mundial del Teatre. Constituït per l'Institut Internacional del Teatre l'any 1961 té com a objectiu principal donar a conèixer el que representa el teatre per a la cultura a nivell mundial.

Per aquest motiu, compartim amb vosaltres un parell de propostes per si teniu l'oportunitat de veure-les algun dia.

El chico de la última fila de Juan Mayorga
 
Un professor de literatura d'un institut es desespera corregint les redaccions dels seus alumnes, fins que arriba a la redacció d'un noi que seu sempre a última fila, un noi que sempre està en silenci. D'aquí sortirà un intens vincle entre el professor i l'alumne, que podrà arribar a ser perillós. 

En paraules de Juan Mayorga: "El chico de la última fila es una obra sobre maestros y discípulos; sobre padres e hijos; sobre personas que ya han visto demasiado y personas que están aprendiendo a mirar. Una obra sobre el placer de asomarse a las vidas ajenas y sobre los riesgos de confundir vida y literatura. Una obra sobre los que eligen la última fila: aquella desde la que se ve todas las demás." 

En Juan Mayorga és un dels autors més importants actualment del teatre espanyol contemporani, guanyador de diversos premis. Concretament, el text de El chico de la última fila, va ser premiat amb el premi MAX.
 
Podeu veure-la a YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=JoqFEXbLZBk 

L'Huracà de Carme Montoriol

L'obra l'huracà, estrenada l'any 1935, retrata amb gran subtilesa psicològica el conflicte angoixant que viu una dona tràgicament absorbida per la possessiva relació que el seu fill li reclava de forma obsessiva.

Carme Montoriol va ser una escriptora, traductora, narradora, poetessa i dramaturga nascuda a Barcelona. Va escriure altres obres com L'abisme, Avarícia o Tempesta esvaïda. Morí l'any 1966 a la mateixa ciutat.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario